Petrass

De leukste culturele uitjes

Naast onze drukke werkdagen, hebben we allemaal weleens behoefte aan een gezellig dagje weg. En dan hebben we het niet over een dagje winkelen of een terrasje pakken in de stad. Soms heb je zin in iets intellectuelers. Een cultureel uitje noemen we dat. De perfecte combinatie van een dagje weg én een uitje waarin je iets nieuws kunt leren. Natuurlijk beschikt Nederland over fantastische museums, maar er zijn nog vele andere mogelijkheden. Om je een beetje op weg te helpen staan hieronder drie van de meest populaire en leuke tips voor het perfecte cultureel dagje weg.

Bezoek een art gallery

Oké. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om oude kunstwerken in een museum te bekijken, maar er is ook een modernere mogelijkheid. Namelijk het bezoeken van een zogenoemde art gallery. In deze gallerijen vind je prachtige tentoonstellingen van veelal moderne kunstenaars. Neem bijvoorbeeld de art gallery in Rotterdam. Een prachtige gallerij, met kleurrijke kunst. Tevens kun je in deze art gallerijen ook vaak de kunstwerken kopen. Dit geeft een geheel nieuwe dimensie aan het bekijken van de kunst.

Een bezoekje aan de kaasmarkt

Nederland staat wereldwijd bekend om de kaas. En daarom is de kaasmarkt één van de meest populaire culturele uitjes. Tijdens deze markten kun je namelijk niet alleen zelf kaas kopen, maar je kunt ook zien hoe er word gehandeld tussen kaasboeren en groothandelaars. Daarnaast zijn er vele kraampjes die andere Nederlandse goederen verkopen. Denk bijvoorbeeld aan klompen, tulpen én stroopwafels.

Bezoek een kasteel

Ons land beschikt over meerdere grote kastelen. Deze kastelen staan verspreid over het gehele land, waardoor er altijd wel eentje bij jouw in de buurt te vinden is. Doormiddel van een rondleiding door het kasteel, leer je veel over vroeger én de geschiedenis van ons land. Daarnaast beschikken de meeste kastelen ook over prachtige tuinen, waar je van de warme middagzon kunt genieten. En ook niet onbelangrijk: de meest kastelen zijn tegenwoordig uitgebreid met een eigen restaurant. Voor een lekkere lunch of kop koffie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *