Petrass

Hoe kan een loopbaancoach je helpen als je hoogsensitief bent

Op het moment dat je hoogsensitief bent dan heb geen goed filter voor externe stimuli. Een normaal persoon heeft vijf sensorische prikkels die binnenkomen en bij een hoogsensitief personen kunnen dat er gemakkelijk twintig zijn. Hierdoor raakt je lichaam veel sneller gespannen en op het moment dat je stress ervaart door de een of andere redenen dan kan dat de spreekwoordelijke druppel zijn die de emmer doet overlopen. Je kan stress ervaren op je werk, vanwege druk van je familie of bijvoorbeeld door problemen in je relatie. Een loopbaancoach Haarlem bied je ondersteuning en handvatten om hiermee om te gaan. Door alle digitalisering komen er veel meer prikkels tegenwoordig binnen aangezien je een continue stroom hebt van sms, appjes, social media en e-mails. Hierdoor bereik je veel sneller je drempel van tolerantie dan vroeger het geval was.

Hooggevoelige mensen ervaren sneller klachten in deze veeleisende wereld

Als je hooggevoelig bent dan neem je niet alleen veel meer prikkels waar dan een normaal persoon, maar richt je jezelf ook nog eens sterk op de buitenwereld. Met je extra antenne kan je precies aanvoelen wat een ander persoon nodig heeft. Hierdoor is een persoon die hoogsensitief is vaak erg creatief en sociaal. De wilt waarschijnlijk de hele groep waar je mee samenwerkt helpen of wie er dan ook op je pad komt. Hierdoor raak je sneller in conflicten bijvoorbeeld op je werk of je krijgt een burn out op den duur. Er is weinig oog voor werknemers binnen bedrijven en het menselijke kapitaal, aangezien alles draait om de doelstellingen bereiken en geld verdienen.

Waarbij helpt een loopbaancoach

Een loopbaancoach helpt je om met allerlei technieken en tools het tempo van je werk en je leven zelf te bepalen en in de hand te nemen. Op deze manier laat je jezelf niet leiden door anderen constant en blijf je dichter bij jezelf en raak je niet onnodig veel energie kwijt die je hard nodig hebt. Je krijgt ook handvatten en ondersteuning om te leren omgaan met je persoonlijke valkuilen en te zorgen dat je in een betere balans komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *