Petrass

Hoe vind ik de beste clouddienst voor mijn bedrijf?

Bijna alle bedrijven maken tegenwoordig gebruik van clouddiensten. Deze vorm van online opslagruimte heeft als grote voordeel dat je met een zelfgekozen groep mensen bij verschillende bestanden kunt. Dit zorgt  ervoor dat je met zijn allen tegelijk aan hetzelfde project kunt werken, zonder het steeds naar elkaar te hoeven sturen. Bekende voorbeelden van clouddiensten zijn Dropbox, Google Drive of OneDrive. Maar er zijn zoveel verschillende diensten; hoe vind je nu de beste clouddienst voor jouw bedrijf?

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Wanneer je een cloudservice wilt gaan gebruiken of wilt overstappen, is het nuttig om te weten hoeveel schijfruimte je als bedrijf nodig hebt. Veel diensten bieden een gratis hoeveelheid GB aan, en bieden daar bovenop abonnementen aan voor meer ruimte. Maak dus van tevoren een inschatting van hoeveel ruimte je bestanden in beslag zullen nemen. Zo kun je kijken welke dienst de beste 'startoptie' voor jouw bedrijf kan bieden.

De beste clouddienst voor jouw systeem

Een andere overweging om mee te nemen, is of de dienst past bij het systeem dat je gebruikt. Sommige diensten zijn speciaal bedoeld voor Microsoft, Apple of Google. Als je het prettig vindt om met een van deze bedrijven te werken, en/of al ervaring met één van deze hebt, is dit natuurlijk een goede keus. Zo zijn je werknemers sneller aan deze dienst gewend. Maar je kunt ook kiezen voor een onafhankelijke dienst die niet aangesloten is bij één van deze platformen. Let daarnaast goed op met welke apparaten deze clouddienst te gebruiken is. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om voor een dienst te kiezen die op verschillende apparaten te gebruiken is.

In het kort: let op de volgende dingen. Maak een inschatting van hoeveel ruimte je nodig hebt. Kijk welke dienst het beste aansluit op de andere systemen van je bedrijf. Kijk ook naar welke apparaten de dienst ondersteunt. Door op deze tips te letten, vind je snel de beste clouddienst voor jouw bedrijf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *