Petrass

Ondernemers moeten voldoen aan door de wet gestelde eisen

Het is voor ondernemers belangrijk om te voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de wet WWFT, want de naleving van die wet wordt door de toezichthouder steeds strenger gecontroleerd. Ondernemer kunnen voldoen aan de door die wet gestelde eisen door gebruik te maken van een WWFT checklist. Ondernemers die gebruikmaken van die checklist zien namelijk geen zaken meer over het hoofd. Die ondernemers zijn dus goed voorbereid op een mogelijke controle door de toezichthouder. Om de wet WWFT correct na te leven wordt er een handig 10-stappenplan gepresenteerd. Ondernemers worden stap voor stap meegenomen in het proces. Ze krijgen concrete tips en handvatten aangeboden om die wet te integreren in hun bedrijf.

Strenge boetes kunnen worden voorkomen

Voldoet een ondernemer niet aan de door de wet gestelde eisen? Voor het nalaten van een verplichte identiteitscontrole of get niet melden van een verdachte transactie door een ondernemer worden door de overheid strenge boetes uitgedeeld. Een ondernemer kan het krijgen van een strenge boete voorkomen door de wet WWFT wel op correcte wijze na te leven. Dat doet hij door structureel beleid in te voeren om aan de eisen van de wet te kunnen voldoen. Hij geeft dit structurele beleid onder andere vorm door het praktische 10-stappenplan te gebruiken. Met dit plan kan hij de identiteit van zijn klanten verifiëren. Het risico op reputatieschade en op het betrokken raken bij dubieuze activiteiten wordt dan verkleind. 

Voorkomen dat een ondernemer struikelt over de wet

Natuurlijk moet een ondernemer voorkomen dat hij struikelt over de wet WWFT. Daarom wordt aangeraden om de WWFT checklist te gebruiken. Met behulp van deze checklist kan een ondernemer het Wwft-beleid vormgeven conform de wettelijke richtlijnen. Hij staat er bij het vormgeven van het Wwft-beleid niet alleen voor. Er zijn slimme softwareoplossingen beschikbaar die hem daarbij kunnen helpen. Door het gebruiken van de checklist en de software weet een ondernemer zeker dat hij voldoet aan alle door de WWFT gestelde eisen. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *