Petrass

Ook de leerkracht verdient een coach

Het onderwijs staat niet stil. Als leraar voor de klas ben je niet alleen degene die je leerlingen kennis meegeeft. Zelf leer je ook elke dag iets nieuws. Je leert hoe je leerlingen denken, wat er speelt in de klas, welke werkvorm het beste werkt. Zelf geef jij je leerlingen toch ook mee dat ze niet klaar zijn na hun examen, maar een leven lang mogen blijven leren? Dat geldt ook voor jou. Er komen steeds nieuwe methodes en nieuwe inzichten bij die helpen om het onderwijs te verbeteren. Daarom is het een goed idee om actief door te blijven leren, bijvoorbeeld met een onderwijscoach.

Wat doet een coach voor leerkrachten?

Een onderwijscoach kan je helpen jezelf te blijven verbeteren als docent. Hij/zij kan je nieuwe energie voor je vak geven, een frisse blik en meer zelfvertrouwen voor de klas. In het coachingstraject wordt gekeken naar wat jij belangrijk vind en graag wil leren. De coach observeert je in de klas en kijkt naar je vaardigheden en uitdagingen. Maar ook als je graag nieuwe carrièremogelijkheden wilt zien voor je loopbaan als leerkracht, kan een coach je helpen om te kijken naar de opties. Je stelt doelen op, geeft richting aan je carrière en leert om weer met open armen voor de klas te staan.

Voor wie?

Zo’n Coach leerkracht is er voor elke leerkracht. Voor de nieuwe docent die meer zelfvertrouwen wil in het lesgeven. Voor de doorgewinterde leraar die een nieuwe blik op haar werk wil krijgen. Voor de ambitieuze onderhttps://caroluscoaching.nl/coach-leerkracht/wijzer die verder wil kijken. Geef het een kans; je weet nooit wat je erbij leert. Twee paar ogen zien tenslotte meer dan één. Met behulp van coaching kun je iets nieuws ontdekken over je eigen vak en zie je jezelf straks met nog meer zin voor de klas staan. Gun jezelf dezelfde begeleiding en groei die je ook je leerlingen biedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *