Petrass

Waarvoor kan je terecht bij een juridisch adviesbureau

Bij een juridisch adviesbureau kan je terecht voor vele vragen en advies op het gebied van de wet- en regelgeving. Iedereen loopt weleens tegen een juridisch probleem aan in zijn leven en dan is de hulp van een jurist altijd een goede keuze. Een jurist is altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en weet zijn weg binnen het recht. Een jurist kan gespecialiseerd zijn in een bepaald rechtsgebied of in meerdere verschillende rechtsgebieden. Dit kan je van tevoren vaak terugvinden op de website van het juridisch adviesbureau. Zo weet je zeker dat je de hulp ontvangt waar je naar op zoek bent.

Verschillende soorten rechtsgebieden

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld te maken hebt met een arbeidsgeschil. Dit valt onder het arbeidsrecht. Je kan als verhuurder onterecht uit je kamer of woning zijn gezet of als je je woning verkoopt dan heb je de koopsom nog niet ontvangen van de koper. Weet je niet wat je moet doen na een echtscheiding? Of hoe je moet procederen of liever kiest voor mediation? Ook dan kan een juridisch adviesbureau je helpen om inzichtelijk te maken wat de mogelijkheden zijn in je specifieke situatie. Iedere situatie is namelijk uniek en vraagt om een op maat gemaakte oplossing.

De kosten voor juridisch advies

In veel gevallen worden de kosten voor juridisch advies betaald door je rechtsbijstandverzekering als je deze hebt. Lees wel altijd even goed de voorwaarden door, want in sommige gevallen moet je gebruik maken van een van hun eigen juristen. In andere gevallen kan het zijn dat je inkomen te laag is om de kosten van de jurist te betalen. In dat geval kan je een toevoeging aanvragen waardoor een groot gedeelte van de kosten betaald wordt. Je betaalt dan uiteindelijk alleen een eigen bijdrage. Een jurist kan je helpen met het aanvragen van deze toevoeging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *