Petrass

Wanneer huur je een Poolse tolk in

Op het moment dat je bijvoorbeeld gesprekken moet aangaan met Poolse zakenpartners of medewerkers en je wilt zeker weten dat alles duidelijk en goed vertaald wordt dan kan een Poolse tolk je hierbij helpen. Door te kiezen voor een Poolse tolk weet je zeker dat je goed begrepen wordt door alle aanwezigen. Niet iedereen is goed genoeg in bijvoorbeeld Pools, Engels of Nederlands en dan is het fijn om iemand aanwezig te hebben die de vertalingen correct mondeling uitspreekt. Er zijn verschillende methodes van tolken. Afhankelijk van de situatie kies je voor een bepaalde methode van tolken. Een tolk kan je altijd advies geven over welke methode het beste is om in te zetten in een specifieke situatie.

Consecutief tolken

Hierbij wordt door de tolk de woorden in een andere taal omgezet nadat je klaar bent met je toespraak of presentatie. Deze manier van tolken wordt het meest ingezet bij zakelijke gesprekken, trainingen of het horen van getuigen. Je kan bij deze methode van tolken wel zeggen dat het gesprek samenvattend vertaald wordt na iedere paar zinnen. Bij gesprekstolken is het grootste verschil dat deze methode met name wordt toegepast bij het vertalen van een gesprek tussen een cli├źnt en advocaat. Gesprekstolken is een vorm van consecutief tolken.

Simultaan tolken

Een andere methode is het simultaan tolken. Dit is het direct vertalen van een gesprek. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van een draadloos communicatiesysteem. Ieder woord wordt direct vertolkt als je het uitspreekt. Er wordt vaak gebruik gemaakt van speciale apparatuur zoals microfoons, headsets en een geluiddichte cabine. Congrestolken is een vorm hiervan waarbij een toespraak of een lezing vanuit een cabine die geluidsdicht is wordt vertolkt met een draadloos communicatiesysteem. Het wordt met name ingezet bij congressen. Fluisterend simultaan tolken is het simultaan vertalen door middel van fluisteren van een gesprek naar een persoon toe. Deze vorm wordt met name veel toegepast binnen een zitting bij de rechtbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *