Petrass

Wanneer schakel je een vertaalbureau in?

Een vertaalbureau Den Haag vertaalt teksten uit verschillende talen. Op het moment dat je ervoor kiest om een vertaalbureau in te schakelen dan kan je ervan uit gaan dat de vertalingen die je geleverd krijgt van een hoge kwaliteit zijn. Een vertaalbureau werkt met freelancers die een hoge kwaliteit van werk afleveren. Ze worden van tevoren goed getest en hebben in de meeste gevallen een opleiding tot vertaler afgerond. Bepaalde vertaalbureaus hebben ook een kwaliteitscertificaat om zo aan te geven dat ze alleen een hoge kwaliteit werk afleveren. Sommige vertaalbureaus werken alleen met native speakers. Doordat het de moedertong van deze vertalers is kunnen ze vaak bepaalde nuances in de teksten beter oppakken.

Een gespecialiseerd vertaalbureau

Vertaalbureaus kunnen zich op bepaalde manieren specialiseren. Zo kan je denken aan een business to consumer (B2C) of een business-to-business (B2B) vertaalbureau. Daarnaast kan een vertaalbureau ook particuliere vertalingen verrichten. Er zijn allerlei soorten bijzondere vertalingen en niet ieder vertaalbureau biedt ook al deze soorten vertalingen aan. Je kan hierbij denken aan juridische vertalingen, technische vertalingen, website vertalingen (SEO), webshop vertalingen, financiële vertalingen of blog vertalingen. Daarnaast biedt ook niet ieder vertaalbureau alle talen aan. Hiervoor is namelijk een uitgebreid netwerk nodig van freelancers waarmee gewerkt wordt en dat duurt jaren om dat op te bouwen.

De verschillende certificeringen

Een vertaalbureau kan ervoor kiezen om een certificering aan te vragen om zo de klant een beeld te geven van de kwaliteit van de vertalingen die ze uitvoeren. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een ISO 17100 certificaat. Niet ieder vertaalbureau kiest ervoor om dit te doen. Het is ook mogelijk dat het vertaalbureau ervoor kiest om zich aan te sluiten bij een organisatie zoals de Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland (VViN) of de European Union Association of Translation Companies (EUATC). Om lid te worden van deze organisaties moeten de vertaalbureaus aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *