Petrass

Wat is een parkeerdrukmeting?

Wanneer er sprake is van parkeerproblematiek kun je een parkeerdrukmeting laten uitvoeren. Het doel is om de oorzaak van de problemen te achterhalen en vervolgens oplossingen te bieden. Om te zorgen voor een betrouwbaar resultaat wordt er op meerdere momenten gemeten. Hierdoor wordt de gehele situatie en alle bijbehorende factoren in kaart gebracht. Verder kan het zijn dat er ook wordt gekeken naar welk type mensen er met name parkeren. Zijn het mensen die regelmatig niet betalen voor hun kaart of zijn het mensen met een parkeervergunning? Op die manier wordt er een gegrond inzicht gecreëerd. Soms is het nodig om aanvullend onderzoek te doen door interviews af te nemen bij de parkeerders. Uiteraard wordt dit eerst gecommuniceerd of het nodig is om dit te laten plaatsvinden.

Parkeerdrukmeting om inzicht te krijgen

Het is belangrijk om inzicht te krijgen in de oorzaken van parkeerproblematiek. Alleen dan kun je goed inspelen op de problemen die er zijn. Veel bewoners vinden het nu waarschijnlijk erg irritant dat ze niet kunnen parkeren. Door een parkeerdrukmeting te laten uitvoeren voorkom je verkeersoverlast in de toekomst. Aan de hand van meetapparatuur wordt er een betrouwbaar beeld geschetst. Zodra de oorzaken in kaart zijn gebracht ontvang je meestal een rapport met hoe de situatie op dit moment is. Hierin zie je overzichtelijk voor je hoe vaak de parkeergelegenheden worden gebruikt en wat het aanbod is.

Parkeerdrukmeting en daaraan gekoppeld advies

Nadat de parkeerdrukmeting is uitgevoerd ontvang je vaak ook advies op basis van het rapport. Zo wordt er geïnventariseerd of het mogelijk is om extra parkeerplekken te maken om het probleem op te lossen. Toch is dat niet altijd mogelijk op de plek zelf en moet je verder kijken. Wellicht dat er nog een braakliggend stuk terrein in de buurt ligt om parkeerplekken te maken. Ook kan het zijn dat het een tijdelijk probleem is en dat het niet nodig is om extra parkeerplekken te creëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *