Petrass

Wil je rijinstructeur worden?

Met de veranderende economie en het wegvallen van veel van de bestaande banen als gevolg van het coronavirus, zijn veel mensen zonder werk komen te zitten. Een van de opties die er dan voor je bestaan, is het laten omscholen naar een ander vak. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om je aan te melden voor een rijinstructeur opleiding. Doordat het door de coronamaatregelen maandenlang niet mogelijk was om rijlessen te geven, is er een groot tekort ontstaan aan rijscholen en rijinstructeurs. 

Uitleg

Je zult ongetwijfeld al goed kunnen rijden en niet bang zijn om mensen te begeleiden, maar dit betekent helaas niet dat je ook meteen een goede rijinstructeur bent. Dit is de reden dat er een opleiding is ontwikkeld voor rijinstructeurs. Hierin 'leer je leren'. Dat betekent dat je vaardigheden worden bijgebracht die je nodig zult hebben, zoals: communicatieve vaardigheden, het geven en onderbouwen van feedback, het observeren en beoordelen van vaardigheden en het leren inschatten van situaties en leerlingen. Je zult hierbij een deel theorie worden bijgebracht, maar zoals je kunt begrijpen, zal het grootste gedeelte in de praktijk plaatsvinden.

Na de opleiding

Als je eenmaal de opleiding tot rijinstructeur met succes hebt afgemaakt, kun je meteen aan de slag als rijinstructeur. Afhankelijk van wat je zelf wilt, kun je meteen aan de slag bij deze rijschool of kun je ervoor kiezen om als ZZP-rijinstructeur aan de slag te gaan. Het zou zelfs nog een optie voor je kunnen zijn om een eigen rijschool te beginnen. Hoewel dit wellicht aanlokkelijk klinkt, is het op dit moment niet aan te raden om een onderneming te beginnen. Echter, als het beroep van rijinstructeur je aanspreekt, kun je het beste aan de slag in loondienst. Je bent dan namelijk voor langere tijd verzekerd van inkomen, ongeacht de coronamaatregelen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *