Petrass

Zuinig zijn op je jacht? Denk aan een coating consultant

Ben je de trotse bezitter van een mooi jacht? Dan weet je hoe belangrijk de lak van het jacht is. Een coating consultant kan hier goed bij helpen. Zij zijn gespecialiseerd in de verschillende soorten coatings. Zo weten zij welke coating het best is voor jouw jacht.

Wat is een coating consultant?

Een coating consultant is iemand die, zoals gezegd, gespecialiseerd is in de diverse soorten coatings. Een coating is een belangrijk onderdeel van een jacht. Een jacht ligt natuurlijk deels onder het wateroppervlak. Dit water kan zout of zoet zijn, en er groeit en leeft van alles onder water. En als je vaart, slaat het water tegen het jacht aan. Een goede coating beschermt jouw jacht tegen al deze invloeden.

Hoe werkt een coating consultant?

Hij of zij kijkt, al dan niet met speciale apparatuur, naar de coating die al op jouw jacht zit. Hij vraagt uit waar je jouw jacht voor gebruikt. Vaar je graag op open zee? Of ligt de boot juist veel stil? Vaar je rustig over binnenwateren of ben je meer een racemonster over het IJsselmeer? Al deze gegevens zijn van belang welke coating het best is voor jouw jacht. Ook als je wil laten testen of de coating nog goed is ben je van harte welkom bij een coating consultant. Deze kan ook kijken naar de lak van alles wat boven het water blijft, zoals het dek.  

Onderhoud jacht

Het best voor jouw jacht is om het jacht iedere winter uit het water te (laten) halen en dan direct te laten lakken en onderhoud te laten plegen. Zo kan het water wat eventueel al verder is dan de eerste laklaag niet verder zijn gang gaan. Vervolgens is alles in het voorjaar dan goed uitgehard en klaar voor een nieuw seizoen. Let wel op de temperatuur van de omgeving, én op die van het jacht zelf. Er komt dus, bij het onderhoud van de lak van jouw jacht best wat bij kijken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *